Inloggen

Huidige evenementen

Snel zoeken

Delen

About us

 

Eigenlijk zijn we circusartiesten uit ‘de burger’. Dus er niet geboren, Paulo was eerst meubelmaker en ik poppenspeelster. 

Wel hebben we jaren als circus artiesten gewerkt in verschillende circussen zoals in Nederland bij Circus Holiday ( nu circus van Moskou) ,in Duitsland bij circus Flic- Flac, circus Corty Althoff, Circus Barum en Circus Roncalli.

Na jaren in deze circussen te hebben gewerkt zijn we zelfstandig geworden en kwamen op straat terecht, als straatartiesten bij Festivals als Noorderzon, Oerol,Impuls (dld) Boulevard, Limburgs straatfestival,maar ook bij bedrijven als Philips, Heineken, DNB ,Gemeente Amsterdam etc.

Ook hebben we bij de Efteling een paar jaar opgetreden.

En toen was er ,bij alle die artistieke werkzaamheden, ineens Zanzara.

Eigenlijk hebben we ons circus zelfs niet ‘opgericht’

Het was er gewoon ineens, Circus Zanzara

Tenminste, in onze beleving . Natuurlijk had het een aanloop, eerst is er een tribune gebouwd van sloophout en toen het te vaak regende is er een tent omheen gekocht, waarna het natuurlijk weer droog werd.

De tent word soms verhuurd, de tribune ook maar in 1999 was er het eerste tournee met de voorstelling ‘Fruits de Mer’.

 

Deze theatrale circusvoorstelling had als kapstok het varhaal van ‘de kleine zeemeermin’ van Christian Anderssen, de kern van de voorstelling was de bezieling van de kleine zeemeermin die ze overbrengt op een klein uitgeblust familiecircusje.

Aan deze voorstelling deden vijf acteurs /artiesten, vier muzikanten en twee technici mee. 

In 2000 werd ook nog met deze voorstelling getoerd en toen waren we, Paulo en Mayka ,even moe van het toeren, de grote verantwoordelijkheid en het toch wel erg vele werk, P.R. ,vrachtwagens rijden, tent bouwen, het kunnen we het wel betalen verhaal en natuurlijk meespelen in de voorstelling.

Dus even pas op de plaats, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan dus werd er besloten om nu even ‘gewoon circus’ te doen ,dat was in 2002 en sindsdien zijn we ieder jaar minstens een maand met ‘gewoon circus’ op stap.

Maar wij zouden onszelf niet zijn als het niet net weer even anders zou worden, toch weer theatraal, met veel humor dit keer en met ons eigen altijd weer enthousiaste speelplezier en natuurlijk met Jans onze ‘puber’ dochter die haar hart al net zo aan het circus heeft verpand als wij.

In de winter van 2004/5 hebben we -vooral Paulo als geleerd meubelmaker, de logebakken gemaakt.

Prachtige golvende met gouden ornamenten belegde logebakken en toen we dus de zomer van 2005 op stap waren met het circus en tussen al die spullen stonden kregen we ineens het gevoel” Het lijkt wel echt Circus” en dat is het ook.