29-9-2007

We zijn er bijna helemaal klaar voor.
De grote doorbraak in Amsterdam.
Voor het eerst een langere periode zodat het publiek elkaar kan vertellen hoe leuk het is en dat je dat toch echt niet kunt missen.

  hekwerk

spiegelentree

 

 
Ook twee nieuwe acts : De spiegelentree en Mac -het paard dat gaat zitten (als hij zin heeft, meestal wel).
DE spiegelentree wordt nog druk geoefend want dat heeft nagal wat voeten in aarde, in Sittard heeft deze act zijn eerste daglicht gehad en volgens Paulo en Mayke kan het wel wat worden en dat klinkt heel hoopvol.
Mac rent veel buiten als Jans op school is, maar daarna trainen zij ook

 

Verder is er een nieuwe keukenwagen of liever er is een keukenwagen.
Dus bij aankomst van de bouwploeg is er koffie met gebak in een droge , indien nodig verwarmde en windstille ruimte.
In de wagen zit een oven, gasplaat met 4 pitten, koelkast ,wasmachine ,een afwasmachine
Kortom alles wat normaal er altijd niet is.
Zelfs de dagelijkse woonwagen zonder was ,afwas en koelmachine is niet zo luxe.
Alleen daarom zou je al zo’n lange tournee maken.
Hij is natuurlijk zwaar antiek en zonder papieren maar dat maakt het niet minder knus.
Thea gaat er zwaar de scepter zwaaien en verheugt zich er al helemaal op daar voor iedereen te kokkerellen en dan kunnen ook Niels en Jerryt en nog slapen in een eigen duo slaapkamer met wastafel.
Over slapen gesproken, Jonne heeft een fantastische caravan gekocht, een snoepie, een echte Mondriaan/kip en daar slaapt Jonne natuurlijk in.

     

22-12-2006

We zijn nu niet op toer maar toch zijn er veel ontwikkelingen gaande komende dinsdag bijvoorbeeld gaan we aan de slag om de tribune te lakken met de hele ploeg. Woensdag moet alles dan drogen en gaan we een GPS tocht doen, het blijft vakantie toch? Donderdag de andere kant lakken en dan vrijdag een te laat kerst diner. maandag alle kinderen weer naar school trouwens niet alleen de kinderen maar Harie ook want hij heef een nieuwe baan! Hij werkt bij het friesland college als coach bij de afdeling hout  en woont in een scheef gezakt huis in Leeuwarden. Ook de directie is omtrent het nieuwe jaar met nieuwe aanschaven bezig een daarvan is het hek op het terijn. Dan voel je nog eens landbeziter. Ze gaan het nog wel groen schilderen en er zitten al gouden paardenkoppen op en het loge ambleem schitert erboven.

 
 

15-03-2007 WE GAAN NAAR LUXEMBURG

Ja we gaan naar Ieper en Luxemburg op tournee het schema staat onder de tekst. Voor dit tournee zijn heel veel nieuwe dingen aangeschaft bijvoorbeeld de façade (zie foto) en kleding met het logo van Zanzara er op die ook te bestellen zijn via info@paulomayka.nl. ook komt jennie de Peruaanse vrouw van Harrie weer naar Nederland gereisd nadat ze elkaar een jaar niet gezien hebben dus is Harrie in de wolken. Onze loslopende kok (peter zonnenmans) heeft een ongelukje gehad op vakantie en heeft alle twee zijn ellebogen gebroken, dat word moeilijk bordjes draaien.

31 maart                                  optreden ieper 16.00 uur
1 april                                      optreden ieper 14.00 uur

6 en 7 april                              optredens Vianden (Lu)   19.00 uur
8 en 9 april (Pasen)                 optredens Vianden (Lu)   15.00 uur   

20,21 en 22 April    optredens Bissen (Lu)

27,28 en 29 April    optredens Redange sur Attert    

29 Juni in Leeuwarden als onderdeel van het Flea Festival

19 april 2008 Europese Circusdag
Circusworkshop voor kinderen van groep 1 2 en 3
“In Kleurrijk” Willie Brandtplein Doetinchem
Workshop 13:00 uur presentatie 14:30 uur

Zaterdag 19 april wordt het in de zaal van Kleurrijk in Dichteren een echte unieke circusdag gehouden. De European Circus Association heeft n.l. zaterdag 19 april 2008 uitgeroepen tot de eerste Europese Circusdag. In heel Europa zal circus in het zonnetje staan. Circus is namelijk een interessante kunstvorm, die sinds jaar en dag een breed en rijk geschakeerd publiek trekt, maar circus is bovendien ook belangrijk Europees cultureel erfgoed.
Overal in Nederland worden lokaal allerlei activiteiten ontplooid en omdat Doetinchem een heel eigen circus heeft is er natuurlijk ook in Doetinchem een circusactiviteit.
In Doetinchem gaat Circus Zanzara in samenwerking met Harrie Harrewar en de jongerengroep van produktiehuis Buitengewoon met kinderen aan de slag om een eigen unieke voorstelling te maken die om 14.30 te zien zal zijn. Kinderen uit heel Doetinchem en omgeving van de groepen 1, 2 en 3 kunnen zich opgeven via, zij gaan dan vanaf 13.00 uur aan het werk met Paulo en Mayka van Circus Zanzara.
Na de trainingen gaan ze ook echt optreden voor iedereen die maar wil kijken, ze worden
afgewisseld door ‘echte’ circusartiesten en artiesten in spe. Circus Zanzara is een klein, intiem familiecircus dat al jaren in Doetinchem kwartier heeft.
Bij Zanzara ligt de nadruk op sfeer en je thuis voelen ook als publiek.
Circus Zanzara vind het ook erg belangrijk om kinderen in aanraking te brengen met circus. Te weinig wordt nog beseft dat circus kinderen al op jeugdige leeftijd in aanraking brengt met kunst en cultuur – en dus een ideaal middel is om de cultuurparticipatie te verhogen. Het is een vorm van ambulant theater dat letterlijk naar je toekomt en waar je dus op
zaterdag 19 april als kind ook zelf even kunt ervaren wat het is om artiest te zijn.

Sittard: 2011

Voor het zevende jaar op het St Rosafestival

van 28 tm 31 augustus vrijdag en maandag om 20.00 uur en zaterdag en zondag om 15.00 en 20.00 uur.

Ook dit jaar weer met een hele nieuwe voorstelling (wel een paar oude hits )en nieuwe mensen.

publiek zanzara

Meer info

Amsterdam

twitter
Verhuur
Acts

11 augustus 2012- We gaan weer naar Amsterdam in de kerstvakantie!!!!!!

Amsterdam -Westergasfabriek- Kerstvakantie 2012 van 21 December tot tn met 6 Januari 2013

21 en 22 December om 19.00

25 en 26 December en 6 Januari om 13.00 en 16.00 uur.

Verder alle dagen om 15.00 uur

De maandagen 24 en 31 December zijn er geen voorstellingen

Paulo en Mayka zijn druk bezig met twee nieuwe acts voor de kerst en ook Jans en Martijn maken weer een mooie acrobatiekact. Verder zijn we bezig met Nafsi, een geweldige groep jonge jongens die in Kenia met straatkinderen circus maken en met wie we samen onze tenten hebben gebouwd voor circus Elleboog, nou en als je samen tenten kunt bouwen dan ben je al een heel eind met je samenwerking. Dus we hebben er wel vertrouwen in dat we samen met hun (en hun fantastische spring en show talenten) een hele mooie voorstelling kunnen maken.

______________________________________________________________________

11 augustus 2012

ULFT - DRU cultuurfabriek in de herfstvakantie 2012.

Vrijdag 12 en zaterdag 13 Oktober om 19.00 uur.

Zondag 14 woensdag 17 vrijdag 19 en zondag 21 om 15.00 uur.

Donderdag 18 en zondag 20 zijn er om 15.00 uur circusworkshops.

Heel spannend om in onze eigen streek te spelen. Vindt het publiek het leuk? Komen ze wel? Komen we uit de kosten? We hebben er wel met z'n allen heel veel zin i nen dat is al een heel goedi uitgangspunt, want als wij met veel plezier werken en genieten van de voorstelling doet het publiek dat ook.

______________________________________________________________________

11 augustus 2012

De negende keer SITTARD; ROSA FESTIVAL

Daar zijn nu de voorstellingen in de stadstuin 24, 25, 26 en 27 om 19.00 uur en zondag de 26e ook nog om 15.00. De voorstellingen zijn gratis zoals ieder jaar en de nummers zijn weer nieuw maar de familie blijft de oude ze worden aangevuld door de familie Clinch dus dat word extra genieten.In Doetinchem zijn de repetities al in volle gang.

______________________________________________________________________

Een nieuwe circustelg!!!!!

Geboren 14 juli 2012- DORUS!!!

Zoon van Jans en Rik!!!Moeder ,vader en kind maken het heel goed.Het is een prachtig jongentje en eind augustus maakt hij zijn eerste circusreis naar Sittard bij het Rosa Festival. Spannend natuurlijk hoe dat gaat, wanneer voeden, wie past er op tijdens de voorstelling en alle bijkostige babyzaken. Intussen zijn opa Paulo en Oma Mayke druk bezig met het laatsje beetje opknappen aan de woonwagen van de kinderen zodat die daar snel mat z'n drieen inkunnen.Het word erg mooi.

_____________________________________________________________________

 

 

We zijn in oktober 2011 verhuist!!! We hebben eerst een fantastische ruimte gebouwd waar we kunnen trainen en nieuwe dingen maken en waar de paarden en honden de koning te rijk zijn, kortom geweldig!! Alleen hebben we nog steeds geen internet en gaat het reserveren dus ook nog niet goed. Als U wilt reserveren stuur dan een mail naar en het komt goed.Wij blijven hier genieten van onze nieuwe plek en ons voorbereiden op onze voorstellingen in Amsterdam.

Kaarten kopen

 

14 september 2012 Dorus is twee maanden en doet het geweldig, vader en moeder zijn een beetje moe maar apetrots op hun kleine Hummel.

De kaartverkoop voor de voorstellingen bij de DRU is begonnen, er zijn er zelfs al een paar verkocht. Bestellen kan via de website van de Dru, klik hier , denk eraan om bij stap 3 op enter te klikken zodat je ook tribuneplaatsen kunt kopen.Reserveren kan ook via de circustelefoon, dan krijg je Thea aan de telefoon, zij isonze Amsterdamse gepensioneerde, zeer gepassioneerde juf nr 0633594695 de meeste kans maak je tussen 11 en 13 uur.

Westergas 2012/2013

We zijn al weer druk aan het werk voor Amsterdam.

De webtickets kunnen gekocht en thea zit weer iedere dag van 11 tot 13 uur aan de telefoon 0633594695

Tentdoeken worden gerepareerd, visums aangevraagd, acts geoefend, reklame gemaakt en ga zo maar door.

De 10e gaan we bouwen en daarna met de jongens van Nafsi repeteren, kijken hoe we er een gezamelijke voorstelling van gaan maken, spannend en heel leuk.

 

Westergasfabriek 2013 van 20 December tot en met 5 Januari.

Weer een hele nieuwe voorstelling!!!!!

Etickets en reserveren vanaf 1 november.

=====================================

Zanzara ook in 2013 weer naar de DRU

In de Herfstvakantie van 18 tm 27 Oktober.

Vanaf 15 september zijn er Etickets en kan er gereserveerd worden.

Meer info

===================================

16 juli 2013 en Dorus is een jaar en twee dagen.

ondertussen is Tino ook alweer bijna een half jaar en Harm en Jill zijn trotse ouders van hem.

We zijn ook alweer druk aan het repeteren voor Sittard, dit jaar van 23 tm26 augustus op het Rosa festival!!!Natuurlijk gaan er ook weer nieuwe ingredienten naar Ulft en Amsterdam!!Dus weer spannend is Sittard

----------------------------------------------------------

facebook

Natuurlijk ook dit jaar weer naar Amsterdam naar de Westergasfabriek
Van 19 december 2017 tot en met 7 Januari 2018
Kaartverkoop via internet start 6 oktober en telefonisch reserveren kan vanaf 15 november tussen 11.00 en 13.00  nr; 0633594695

September 2014
Nog optredens in Doetinchem en Luxemburg en dan aan het werk voor Amsterdam, de muzikanten gaan weer mee en gaan aan een eigen bandje werken zodat ze met meer eigen muziek komen, spannend!!
Paulo en Arno ,de sousafonist, zijn samen met veel plezier aan een komische act aan het werk en Martijn en Jans trainen als vanouds iedere dag , Rik is met een ronde hoepel in de weer en Dorus oefent met oma een jongleeract, kortom overal bedrijvigheid!Maar ook eind september begin oktober even vakantie, Mayke wil snorkelen dat staat vast, het hoe en waar volgt!!

 

Augustus 2014
We zijn al weer druk aan het oefenen voor Sittard waar we van 29-30-31 augustus en 1 september gaan optreden bij het Rosa festival. http://www.sintrosa.nl/index/home
We zijn daar nu voor het 11e jaar en het is dus altijd een soort thuis komen. De laatste jaren staan we in een prachtige tuin aan de stadsmuren; Cour Solanus .
We maken de voorstelling met natuurlijk de familie, Paulo, Mayke, Jans, Rik Dorus en Martijn en de familie Clinch, Rob ,Gerda en Chica. Peter en Harm rennen af en toe voorbij of niet, dat gaan we zien.
Veel acrobatiek dus en jeugdige frisheid, komt helemaal goed!!!

 

Juli 2014
Opa B onze buurman van de Horstweg 2b stopt met zijn column in de volkskrant, samen met zijn kleinzoon chatte hij altijd over de wederwaardigheden van hun leven. We kwamen daar regelmatig langs ,of het circus, of Dorus of het hek dat geschilderd werd.
We lazen ze zelf niet ( Thea spaarde ze voor ons ) maar werden wel regelmatig verrast door mensen die dingen van ons wisten die ze helemaal niet konden weten dat was erg grappig, we zullen dat wel missen, maar opa zelf is er nog wel en die zien we als vanouds regelmatig en dat is dan altijd erg gezellig.

 

Juni  2014
De zaterdag voor Pinksteren, prachtig weer, we hebben de tent gebouwd op het stenen hoofd in Amsterdam om afscheid te nemen van Thea.
Het was haar laatste wens ,een afscheid in haar circustent, ze had er beslist van genoten, een heuse voorstelling met toespraken van familie en vrienden, veel foto’s en de lach en de traan, mooier kan niet.
Thea woonde in de flat naast het Stenen Hoofd waar we tien jaar geleden voor het eerst speelden.
De eerste kennismaking was met haar als juf Spaanse les, dat groeide via lekker eten bij haar tot koken bij ons en altijd mee op reis , daarna de kaartverkoop, eerst nog aan een tafeltje in de voortent, toen in de kassa geleend van Kees en daarna in haar eigen kassa.
Ze deed de reserveringstelefoon, de kassa en de keuken.
De laatste jaren probeerden we wel haar wat uit de keuken te krijgen omdat wij vonden dat dat toch wel wat erg veel werd, maar daar was ze het eigenlijk niet mee eens.
Ook was ze altijd onze spellingcontrole voor persberichten, brieven en tekstjes op de website, dus als er fouten zijn…
Het blijft altijd confronterend te ontdekken wat voor een plaats iemand in nam als die persoon wegvalt, en dan zijn we nog niet eens echt begonnen. Natuurlijk hoort het ook zo, je kunt er niet hele dagen bij stil staan hoeveel iemand betekent want dat belet je weer ervan te genieten, en dat hebben we zeker gedaan, genoten van Thea, af en toe mopperig maar altijd met humor en een vreselijk groot hart voor ons circus, bedankt meisje!!!
Nafsi

3 Jan. voorstelling afgelast wegens storm

en een extra voorstelling ingelast 6 jan. 12:00 uur

Het ging flink tekeer met deze storm! maar we hebben het weer doorstaan zonder enige schade.