www.paulomayka.nl
more info about circus Zanzara at:
Voorstelling
Tickets
edewerkers
video
contact

Circus Zanzara weet met zijn heel eigen humor en de knipoog naar het grote circus zijn toeschouwers van het begin tot het einde te boeien
Circus Zanzara is vast en zeker één van het kleinste  ‘familiecircusje’  van Europa in ieder geval van Nederland.
Slechts vier artiesten en een ‘techno-puber’  maken deze vlotte gezellige en amusante familievoorstelling in een grote en heuse “alla Fellini” ingerichte circustent.
Buiten de vier artiesten zijn er natuurlijk de dierlijke artiesten ook hierbij moet niet te groots worden gedacht ,gewone Hollandse huisdieren , zoals paarden ,honden en eenden , zijn hier de sterren in de manege.
Het geheel is een vlot lopende humoristische voorstelling geworden waarin dochter Jans een aantal échte circustechnieken vertegenwoordigt met haar hoela –hoep act en de trapeze.
Harry ,de sterke man, verzorgt  hondendressuur en Paulo en Mayka,bij wie acrobatische toeren en dieren volop aanwezig zijn zorgen met de hun zo eigen (straattheaterachtige) humor die jong maar vooral ook oud erg aanspreekt voor een onvergetelijke belevenis.

Geschiedenis

Eigenlijk zijn we circusartiesten uit ‘de burger’. Dus er niet geboren, Paulo was eerst meubelmaker en ik poppenspeelster.
Wel hebben we jaren als circus artiesten gewerkt in verschillende circussen zoals in Nederland bij Circus Holiday ( nu circus van Moskou) ,in Duitsland bij circus Flic- Flac, circus Corty Althoff, Circus Barum en Circus Roncalli.
Na jaren in deze circussen te hebben gewerkt zijn we zelfstandig geworden en kwamen op straat terecht, als straatartiesten bij Festivals als Noorderzon, Oerol,Impuls (dld) Boulevard, Limburgs straatfestival,maar ook bij bedrijven als Philips, Heineken, DNB ,Gemeente Amsterdam etc.
Ook hebben we bij de Efteling een paar jaar opgetreden.

En toen was er ,bij alle die artistieke werkzaamheden, ineens Zanzara.
Eigenlijk hebben we ons circus zelfs niet ‘opgericht’
Het was er gewoon ineens, Circus Zanzara
Tenminste, in onze beleving . Natuurlijk had het een aanloop, eerst is er een tribune gebouwd van sloophout en toen het te vaak regende is er een tent omheen gekocht, waarna het natuurlijk weer droog werd.
De tent word soms verhuurd, de tribune ook maar in 1999 was er het eerste tournee met de voorstelling ‘Fruits de Mer’.

Deze theatrale circusvoorstelling had als kapstok het varhaal van ‘de kleine zeemeermin’ van Christian Anderssen, de kern van de voorstelling was de bezieling van de kleine zeemeermin die ze overbrengt op een klein uitgeblust familiecircusje.
Aan deze voorstelling deden vijf acteurs /artiesten, vier muzikanten en twee technici mee.
In 2000 werd ook nog met deze voorstelling getoerd en toen waren we, Paulo en Mayka ,even moe van het toeren, de grote verantwoordelijkheid en het toch wel erg vele werk, P.R. ,vrachtwagens rijden, tent bouwen, het kunnen we het wel betalen verhaal en natuurlijk meespelen in de voorstelling.
Dus even pas op de plaats, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan dus werd er besloten om nu even ‘gewoon circus’ te doen ,dat was in 2002 en sindsdien zijn we ieder jaar minstens een maand met ‘gewoon circus’ op stap.
Maar wij zouden onszelf niet zijn als het niet net weer even anders zou worden, toch weer theatraal, met veel humor dit keer en met ons eigen altijd weer enthousiaste speelplezier en natuurlijk met Jans onze ‘puber’ dochter die haar hart al net zo aan het circus heeft verpand als wij.
In de winter van 2004/5 hebben we -vooral Paulo als geleerd meubelmaker, de logebakken gemaakt.
Prachtige golvende met gouden ornamenten belegde logebakken en toen we dus de zomer van 2005 op stap waren met het circus en tussen al die spullen stonden kregen we ineens het gevoel” Het lijkt wel echt Circus” en dat is het ook.

Een echt circus, met alles erop en eraan en nog een beetje meer en anders, maar het is Circus en daar zijn we trots op.

 

verhuur
Acts

Meer informatie over voorstellingen Westergasfabriek

Kerstvakantie

Voorstelling 2012 /2013

Ze hebben twee paarden die trucjes kunnen en een poedelig hondje dat rondjes draait op twee pootjes. Dappere acrobaten, behendige jongleurs en theatrale dansers. Een circustent met houten bankjes. Maar laat u niet misleiden door wat u in andere circustenten zag voor u naar de nieuwe voorstelling Nafsi Zanzara van Zanzara gaat. De circusartiesten gaan namelijk buiten de boekjes.
Zanzara maakt andere voorstellingen dan u verwacht. Avontuurlijker. Het circus experimenteert met nieuwe muziek, zoekt interactie met het publiek en laat zich niet voorschrijven welke kostuums bij een circus horen. Zanzara zoekt ook in andere culturen. In de nieuwe voorstelling speelt Nafsi mee. Dat is een elastische acrobatengroep uit de  sloppenwijken van Kawangware in Kenia. ‘Nafsi’ betekent ‘soul’ in Kenia. Daar maken ze voorstellingen met straatkinderen om de kinderen een beter leven te bieden. Hier maken ze met Zanzara een voorstelling over zwart en wit, de bezieling van hun  vak.
De directie van Zanzara heeft zo haar eigen ideeën over een circusvoorstelling. Zanzara mixt circus, straattheater en theater en speelt de acts met een brede glimlach en geeft geregeld een dikke knipoog. Die zien de kinderen niet, maar hun ouders en opa’s en oma’s wel. En dat is precies de bedoeling. De circusfamilie wil dat de kinderen én hun ouders zich vermaken. Dat ze een avond beleven om nog eens aan terug te denken.

U bent dus gewaarschuwd!

En vooral van harte uitgenodigd.

Voorstelling 2013/2014

Ze spelen met vuur, laten Willem dansen en klimmen hoog in de nok om de meest spannende toeren uit te halen. De ‘verkering’ laat de kinderen gieren van het lachen en kleine Dorus verovert alle harten.  Zanzara noemt zich een circus, vertoont ook die kenmerken want Willem is het kleine kwispelende hondje dat op twee pootjes loopt en Jans de dochter voert in haar gekleurde lappen de meest griezelige toeren uit,  maar dat gebeurt wel op Klezmer muziek gespeeld door muzikanten die ook weer even een heel sterke man zijn of met drumstokjes jongleren en daarna weer rock en roll spelen bij een schijnbaar moeiteloze handstand act. En de jongen die U net nog met allemaal stuiterballen in de piste zag staat later in de lounge biologische drankjes te verkopen , een lounge met kitscherige fauteuils en een hobbelpaard. Een circustent met houten bankjes,leuke lampjes en suikerspinnen, echt circus dus ,maar laat u niet misleiden door wat u in andere circustenten zag voor u naar de nieuwe voorstelling Zanzara Bohemien van Zanzara gaat. Dit circus gaat namelijk zijn boekje te buiten.
Zanzara is kitsch,retro, truttig, kneuterig en daardoor vrolijk en bij vlagen hilarisch. Het circus experimenteert met nieuwe muziek, zoekt interactie met het publiek en laat zich niet voorschrijven welke kostuums bij een circus horen. Zanzara zoekt ook in andere disciplines. In de nieuwe voorstelling zijn diverse theatervormen te zien en wordt de verbeelding aangesproken. Zo slaagt Zanzara er ieder jaar zoals altijd in met ‘niets’ heel veel te maken en natuurlijk is er weer de zo typisch ongedwongen Zanzara huiskamersfeer waardoor iedere bezoeker zich thuis en betrokken voelt.
De directie van Zanzara heeft zo haar eigen ideeën over een circusvoorstelling. Zanzara mixt circus, straattheater en theater en speelt de acts met een brede glimlach en geeft geregeld een dikke knipoog. Die zien de kinderen niet, maar hun ouders en opa’s en oma’s wel. En dat is precies de bedoeling. De circusfamilie wil dat de kinderen én hun ouders zich vermaken. Dat ze een middag beleven om nog eens aan terug te denken.
U bent dus gewaarschuwd! En vooral van harte uitgenodigd.

Voorstelling 2017 / 2018

Thema van al dat spektakel is dit jaar de nieuwe voorstelling, getiteld ‘We blijven doorgaan’ of te wel “il giro di ritorno”.                          Voelt niet iedereen zich wel eens een roepende in de woestijn , moet je wel eens op een houtje bijten of zit je gewoon bij de pakken neer. De kunst is dan natuurlijk : gewoon door blijven gaan!! Van het roepen een lekker swingend muziekje maken, houtjes sprokkelen en ombuigen naar een gezellige gezamenlijke maaltijd en de pakken oppakken of wegpakken en dat samen met alle andere roependen. Laat dat maar aan Zanzara over, dat zijn toppers in de ommekeer, die maken van noden deugden ,van niets een feest en van pakken cadeautjes.
Viva Espania komt ook aan de beurt. Daar waar normaal gesproken een piste is heeft Zanzara een pleintje waar alle bewoners uit de buurt elkaar kennen en waar alle lief en leed op straat komt. Waar dromen gedroomd worden en uitkomen of toch net niet. Waar ruzies worden beslecht en nieuwe liefdes ontstaan. Kortom ook deze nieuwe voorstelling is uit het leven gegrepen.


trouwen
Trapeze
Nafsi
de liefde
Scheren
trouwen
Paulo & Verdini
balerina te paard
Fruits de Mer

Natuurlijk is er ook weer de huiselijk ingerichte biobar te gebruiken voor na en tijdens de voorstelling om even iets biologisch te nuttigen of lekker te hangen in onze kitseriche lounge compleet met speelgoed.