Jansje
Harm
Tommy
Paulo
Rik
Sieb
Claus
Martijn
Nafsi
more info about circus Zanzara at:
www.paulomayka.nl

De papa en mama circus, ze lassen de entree, schrijven dit boekje, naaien de gordijnen en passen op kleinzoon Dorus. Zij ooit poppenspeelster en hij meubelmaker , skills die hun in het circus goed van pas komen. Later samen straatartiest geworden en dan van het soort waarvan de organisaties zeiden; zet die daar maar neer die redden zich wel. En zo is het, zo’n duo dat voor hetere vuren heeft gestaan en waarvoor linksom of rechtsom, er altijd wel weer mogelijkheden zijn. Intussen hebben ze allebei de leeftijd dat de treinkaartjes goedkoper worden ,dat is al met 60 maar ja ze gaan niet veel met de trein, en leren ze langzaam steeds iets meer te delegeren en het aan de jeugd over te laten. En dat is wel zo praktisch want ze hebben een prachtig winterkwartier waar nog voor de komende 10 jaar aan verfijnd kan worden, bijen, pleetjes maken, poppenkast spelen en meer van dat soort hobby’s en wilde plannen voor later als…. Kortom een gouden duo.

Jans ,serieuze noeste hardwerkende dochter van Paulo en Mayke neemt steeds meer de artistieke kant van het circus over. Schrijft de volgordes en de verhaallijn en maakt de meest prachtige acts. Ze ontpopt zich steeds meer als een echt theaterdier. Zo een waar je als publiek heel graag naar wilt kijken, dat komt natuurlijk door de souplesse en de kracht die ze door vreselijk hard te trainen krijgt,maar vooral door haar uitstraling en het plezier wat ze in haar werk heeft. Daarbuiten is ze de liefste mama van Dorus

Harm heeft  een wat minder jaar en is dit jaar los vast, bouwt de tent, naait de gordijnen, zorgt voor zoontje Tino en springt bij waar hij kan. Natuurlijk is hij naar al die jaren een ras Zanzarist en blijft hij met Mayke en Peter het geweten van de bio bar.

Buiten dat hij Jans ten huwelijk vraagt  versterkt hij de organisatorische kant in het circus, helpt Paulo met lassen en sleutelen en word daar steeds handiger in. Verder is hij goed gebekt en erg sociaal, brengt buurman opa B soms zomaar een ijsje en knuffelt veel met zoon Dorus. Kortom de ideale schoonzoon.


Lang geleden werkte Claus met Paulo en Mayka bij circus Althoff in Duitsland, dat waren spannende tijden, olifanten die met treinen gingen, reclame maken bij de kranten en allerlei andere zaken zijn daar beleefd dus toen Claus twee dochters kreeg mochten die eerst alleen maar bij circus Zanzara kijken en natuurlijk later mat papa mee optreden. Claus komt ieder jaar met een heel klein drumstel maar neemt dan wel een wagen vol met reserve trommels en ander slagwerk mee voor het geval. Dat geval is er tot nu toe altijd en dus zet Claus weer zijn beste beentje voor.

Manager gezondheidszorg ook toilettransporteur en tentenbouwer
Nafsi
thea
Thea †

Martijn Burgers is het adoptiefkind van de familie, al vanaf zijn tiende komt hij over de vloer, samen delen ze lief en leed, trainen ze iedere dag en vieren ze vaak feest. Geen wilde dansparties, denk meer aan verjaardagsfeesten met  twister, Sinterklaasfeest met echte Sint en Pieten of  midzomer feest met door de boswachter verboden speurtochten. In de tent is hij de spullenman, Martijn weet precies wat er in de voorstelling nodig is, wanneer en waar. Heel handig want de rest is wat minder gestructureerd. En dan natuurlijk zijn artistieke inbreng, dagelijks trainen maakt hem steeds sterker en ook zijn houding verbetert met de dag, een super onderman!!

Thee die voor ons  kookte, de telefoon aan nam, in de kassa zat, de boekhouding deed, kortom onmisbaar was is niet te vervangen is dit jaar gaan hemelen. Zelfs bij een circus gebeuren zulke dingen. Ze gaat regelmatig over de tong en we roepen haar vaak aan, of ze de wind niet wat zachter kan zetten daar boven of dat ze even moet laten weten hoe het ook weer ging met de reserveringen. Kortom ze doet nog wel mee.

 

Acts
Verhuur

video1

Video2

Artiesten

Muzikanten
Arno
Fiora
Mayka
Sara
Wouter
Gino
Arno Bakker
Tommie Freke
Fiora Beuger
Gino Bombrini
Wouter Hakhoff
Gino Bombrini
Wouter Hakhoff
Fiora Beuger

Tommie Freke schrijft de arrangementen ,organiseert de muziek en werkt al eeuwig met Arno. Samen vormen ze een soort komisch duo die heerlijk kunnen kibbelen. Tommie is een theatrale muzikant, werkt heel veel mee met theatergroepen zoals unieke zaken en dogtroup en ook in de Gallowstreet Brass Band. Thuis heeft hij twee lieve meisjes Marie en  Febe

Arno Bakker is het muzikaal geweten van Zanzara, hij zou het liefst een orkest hebben met een niveau alla  Louis Amstrong . Zelf toetert hij ook de sterren van de hemel dus dat is ook wel logisch. Verder is hij vorig jaar bij Zanzara ontdekt als tv ster en heeft hij opgetreden in de fantastische jeugdserie Taart en dus heeft hij nu natuurlijk allures. Paulo en hij hebben een act gemaakt, kort maar krachtig en aan verandering onderhevig, maar dat mag allemaal want Arno past behalve wat postuur betreft helemaal in de keukenwagen.
Overige medewerkers en oud medewerkers
Barbara de Klein
Barbara
Rik Bolder

Barbara in het orkest, dat had niemand drie jaar geleden kunnen denken. Natuurlijk, de sax is altijd al een grote liefde in haar leven, maar was nooit de enige. Haar hele leven was ze luchtarobate, trad op in heel europa en kwam daar ook vaak Paulo en Mayke tegen, collega vrienden. De dochters speelden wel samen en ook nu is Mercedes bij Zanzara aan het werk. Nu is Barbara in het dagelijks leven al jaren acupuncturiste  en geeft daar ook les in net als in tissue en geeft ze dus toe aan de oude liefde de muziek. Ze heeft zich langzaam tussen de muziekmannen een eigen plekje veroverd en is daar nu de ‘grand dame’. Heerlijk ook in de keukenwagen!!

Peter Sonnemans

Peter begon bij de chocomel en heeft zich ontwikkelt tot chef-kok.  Hij kookt voor de hele ploeg , iedere dag minstens vijftien man, en naar volle tevredenheid van iedereen. Daarbuiten bestiert hij met verve de biobar Als bakkers zoon is hij gewend met prachtig  en overzichtelijk etaleren en het rustig afwachten tot de klant een keuze heeft gemaakt. We denken wel dat een eetcafeetje hem in het verschiet ligt .

Peter